Pięć dziewczyn, w tym studentki medycyny i psychologii, które właśnie wróciły z wolontariatu w Ghanie, wykładowczyni akademicka na kierunku turystyka, anglistka pracująca w międzynarodowej korporacji i pedagog specjalny zajmujący się rozwojem dzieci z niepełnosprawnościami. Łączymy siły, aby razem zrobić coś dobrego dla innych.

KIM JESTEŚMY?

Udało nam się już uzbierać pieniądze na budowę studni, która zapewni uczniom dostęp do wody pitnej. Zorganizowałyśmy także wymianę listów między uczniami z Ghany i Polski. Planujemy kolejne projekty, m.in. zdalną adopcję dzieci, wymianę studencką z Ghaną, prezentacje i wystawy, promujące ideę wolontariatu
i pomocy Afryce.

Magdalena Pietkun

Daniela Pietkun

Małgorzata
Niewiarowska

Paulina
Hejdukowska

Klaudia
Kliber

Wysłanie paczek, zapewnienie uczniom jednego posiłku dziennie czy wybudowanie kuchni- wszystkie te projekty łączą się z ogromnymi kosztami. Jeżeli chcesz wesprzeć uczniów w Ghanie, zapraszamy do wpłacania datków na konto naszej fundacji. Każda złotówka, zostanie przeznaczona na rozwój
i polepszenie warunków życia dzieci w szkole w Tamale. Dziękujemy!

Numer konta: 70116022020000000390769476

Tytuł przelewu: Cele Statutowe

Nazwa odbiorcy: Fundacja Akra

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

W kilku słowach o tym co robimy

Fundacja Akra powstała z miłości do Afryki
i pomagania innym. Dzięki fundacji staramy się pomóc dzieciom z Ghany, poprzez ułatwienie im dostępu do edukacji i zapewnieniu godnych warunków do życia.