Paczka dla Ghany

Przed wyjazdem do Ghany zorganizowałyśmy zbiórkę, dzięki której zakupiłyśmy materiały dla naszych uczniów. Przywiozłyśmy im między innymi zeszyty, książki, kredki, szczoteczki i pasty do zębów oraz wyposażenie apteczki. Na miejscu prowadziłyśmy warsztaty z higieny i mycia zębów, organizowałyśmy zajęcia plastyczne i sportowe.

Większość rzeczy, do których my mamy dostęp na co dzień jest tam towarem deficytowym lub po prostu niedostępnym.

Czego potrzeba najbardziej? Elementy apteczki pierwszej pomocy (plastry,  środki dezynfekujące, bandaże, maść z antybiotykiem, kremy przeciwgrzybiczne), leki przeciwbólowe i przeciwzapalne, suplementy witaminowe, ołówki, kredki, kolorowanki, ubrania dziecięce, okulary korekcyjne.

Dotychczas dzięki darczyńcom udało się wysłać do naszych podopiecznych w Ghanie ponad

Jeśli chcielibyście sami lub wraz ze swoją rodziną, szkołą lub firmą, wysłać paczkę dla podopiecznych naszej fundacji, napiszcie do nas na maila fundacja.akra@gmail.com.

Dziękujemy!

Strona zrobiona w kreatorze stron internetowych WebWave

W kilku słowach o tym co robimy

Fundacja Akra powstała z miłości do Afryki
i pomagania innym. Dzięki fundacji staramy się pomóc dzieciom z Ghany, poprzez ułatwienie im dostępu do edukacji i zapewnieniu godnych warunków do życia.